Pohjaslahti

Tervetuloa asumaan ja viihtymään!

Aktiivisten ihmisten Pohjaslahti

Pohjaslahti on Mänttä-Vilppulan kaupunkiin kuuluva, noin kolmensadan asukkaan kylä. Se sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla Tarjanneveden rantamilla. Rajanaapureita ovat Virrat, Ruovesi ja Keuruu. Sekä Tampereelle että Jyväskylään on matkaa n. 100 km.Pohjaslahti valittiin Pirkanmaan vuoden kyläksi vuonna 2009.


Pohjaslahdella on aktiivisesti toimiva kyläyhdistys Puhuri ry, joka järjestää monenlaista toimintaa ja tapahtumia. Iso voimanponnistus oli kylätaloksi talkoilla remontoitu entinen kunnantalo, jossa on kokous-, toimisto-, nuoriso- ja juhlatilat, Mänttä-Vilppulan kaupungin ryhmäperhepäiväkoti sekä asuntoja. Kylätalo on tarkoitettu niin kyläläisten kuin kesäasukkaidenkin yhteiseksi kohtaamispaikaksi.

Historia

Pohjaslahti kuului Ruoveteen ennen itsenäistymistään omaksi kunnaksi vuonna 1941. Omana kuntana Pohjaslahti toimi vuoteen 1973 saakka, jolloin se yhdistettiin osaksi Virtoihin ja osaksi Vilppulaan. Pohjaslahden kylässä oli parhaimmillaan 1900-luvun taitteessa yli 2000 asukasta, mutta lakkautettaessa itsenäinen kunta asukasluku oli puolittunut noin tuhanteen asukkaaseen.

Mobiilireitti

Pohjaslahden kylään voit tutustua mobiilireitillä! Tai voit kulkea Palellusvuoren näkötornille mobiilipolun opastamana!

Lataa puhelimeesi Nomadi -sovellus tai klikkaa itsesi reitille.  Kohteisiin voit tutustua kotisohvalta tai paikanpäällä liikkuen!Pohjaslahden vuosituhannet pähkinänkuoressa. [pdf]

Kolkin koulupiiristä valmistui kyläkirja "Silikki Kolokista koottua" kesällä 2013. [pdf]
 


Tervetuloa asumaan ja viihtymään Pohjaslahdelle!

Lisätietoja kylästä voit kysellä

info@pohjaslahti.fi tai 03 4727 001

tai

kyläyhdistyksen puheenjohtaja 
Heli Kujalalta
Sähköposti: helikujala51@gmail.com
Puhelin: 0407676776